Израел започва разширена сухопътна операция в Газа

Израел „разширява обхвата“ на сухопътната военна операция в ивицата Газа. Това съобщи официалният представител на Израелските отбранителни сили Даниел Хагари.

„Увеличихме темпото на атаките срещу Ивицата Газа. Нашите военновъздушни сили атакуват подземни цели и терористична инфраструктура. В продължение на атаките срещу ивицата Газа нашите сили разширяват обхвата на сухопътната операция в тези часове, за да гарантират изпълнението на целите на тази война“, заяви той на вечерен брифинг.

Хагари отбеляза, че в петък Израелските сили за отбрана са представили разузнавателни данни, според които палестинското радикално движение „Хамас“ използва болницата „Шифа“ в Газа за свои цели. „Ние казахме на света за това и ще продължим да го правим. Продължаваме да нанасяме удари по град Газа и околните райони и призоваваме жителите на града да се евакуират в южните части на ивицата“, добави Хагари.

Източник: ТАСС

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече