Хамас: Израел изстрелва забранени фосфорни бомби в Ивицата Газа

Израелската армия (ЦАХАЛ) използва забранени фосфорни бомби при обстрела на квартал Ал Карама в северната част на ивицата Газа. За това съобщи палестинското движение Хамас на 10 октомври.

„Окупационните сили използваха забранени от международната общност фосфорни бомби по време на бомбардировката на квартал Ал Карама в северната част на Ивицата Газа“, заяви движението в изявление в канала си в социалната мрежа Телеграм.

Движението, позовавайки се на гражданската отбрана в Газа, заяви, че Израел е използвал и мощни взривни бомби по време на бомбардировката.

По-рано през деня бе съобщено, че сграда на Палестинската адвокатска колегия в Газа се е срутила след удари на израелската армия. Тази сутрин Хамас съобщи и за пълното разрушаване на университетски сгради в Газа вследствие на израелски обстрел.

Двама палестински журналисти също бяха убити по време на въздушния удар: Саид Радуан Ал-Тауил, главен редактор на новинарския канал Al-Hamsa, и неназован фотограф на новинарската агенция Khabar. Журналистът Хишам Ал-Наваджха също е тежко ранен и е настанен в интензивното отделение на болницата в Ивицата Газа.

На 10 октомври ЦАХАЛ разреши на журналистите да влязат в град Газа. След това в интернет се появиха кадри от обстрела на анклава от израелските сили. На кадрите се виждат руините, останали от многоетажните сгради. По улиците има много отломки и разрушения, а също и дим. До разрушените постройки има десетки изгорели автомобили.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!