Гърция легализира еднополовите бракове?

Гръцкото правителство възнамерява да приеме закон за легализиране на еднополовите бракове с право да осиновяват деца. Църквата и националистите са остро против този акт, предава БНР.

Говорителят на правителството Павлос Маринакис заяви категорично:

„Законът за еднополовите бракове ще бъде приет – няма връщане назад“.

Австралия се готви да изтрие думите „брат“ и „сестра“. Причините

Желанието на премиера Кириакос Мицотакис да се легализират еднополовите бракове предизвика остра реакция преди всичко от гръцката църква. Светият синод с официално обръщение заклейми еднополовите връзки, като нарушение на християнските догми. Митрополитът на Калаврита призова вярващите да се борят срещу налагането на „нов морал, противоположен на християнската вяра“.

От националистическата партия „Гръцко решение“ заявиха, че правителството прави всичко възможно да намали броя на гърците, ако позволи еднополови двойки да осиновяват деца.

Църквата в Англия: Думите съпруг, съпруга, брат, сестра и Отче наш са оскърбителни. Кои отпадат още?

Противниците на идеята за еднополовите бракове посочиха и проучване на статистическата агенция „Елстат“, че населението тази година е намаляло с половин процент и Гърция е в демографска криза.

Не се посочва кога законопроектът ще влезе за обсъждане в парламента, но поради мнозинство на депутатите – консерватори правителството е убедено, че ще се приеме.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски!

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!