Die Weltwoche: Западът трябва да започне преговори с Русия

от Лазар Лазаров

Западът ще трябва да започне преговори с Русия относно военния конфликт в Украйна. Това заяви главният редактор на швейцарското издание „Die Weltwoche“, журналистът Роджър Кепел,  във видео за YouTube канала на медията, предаде Lenta.ru.

Кепел призова западните страни да се вслушат в позицията на бившия германски канцлер Герхард Шрьодер. „[Той заяви], че (Владимир Путин иска да сложи край на военния конфликт в Украйна и [европейските страни] ще трябва да допринесат за това“, отбеляза  журналистът.

Капел добави, че в швейцарските вестници редовно се появяват материали с речи на украинския президент Владимир Зеленски, в които той говори за поражението в противопоставянето на Русия без помощта на нейните съюзници.

Критично припомня, че по-рано бившият офицер от военното разузнаване на САЩ Скот Ритър заяви, че след като украинската противовъздушна отбрана престана да прикрива войските, Русия започна да контролира изцяло небето и да унищожава войниците на ВСУ, когато те се появят. „Всичко свърши за Украйна“, заключи той.

По-рано  бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън заяви, че поради недостиг на боеприпаси и персонал на въоръжените сили Украйна ще бъде изправена пред колапс на бойното поле. Той уточни, че това ще бъде срив, а не постепенна капитулация. Според Джонсън „това ще бъде жестоко и светкавично“ и НАТО трябва да помисли какво ще прави след това.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!