Американският посланик напусна Москва преди встъпването на Путин в длъжност

от Лазар Лазаров

Посланикът на САЩ Лин Трейси напусна Русия за известно време. Това съобщи заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Рябков по Първи канал, предаде ТАСС.

„Да, доколкото знаем, посланик Трейси напусна Русия за известно време“, заяви той, отговаряйки на въпроса дали шефът на американската дипломатическа мисия наистина не е в Москва в момента. „Това ни беше съобщено в Министерството на външните работи известно време преди да бъде финализиран въпросът за поканите до посланиците (на церемонията по встъпване в длъжност на президента на Руската федерация – бел. ред.).

Критично припомня, че по-рано беше съобщено, че в рамките на Европейския съюз (ЕС) възникна разкол поради разногласия между страните членки по въпроса за присъствието на встъпването в длъжност на руския президент Владимир Путин Франция. Отбелязва се, че Унгария и Словакия искат да изпратят представители на церемонията, за да поддържат канали за комуникация с Русия. Други държави, включително Германия, са скептични и не планират да присъстват на церемонията. 

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!