Борел: Няма да умираме за Донбас

от Лазар Лазаров

Върховният представител на Европейския съюз по външните въпроси и политиката за сигурност Жозеп Борел  заяви, че не очаква вoйната в Украйна да приключи скоро, предаде Brakingthenewsnet.

„Междувременно трябва да подкрепим народа на Украйна“, отбеляза Борел на Световния икономически форум в Рияд. „Ние се ангажирахме да подкрепяме Украйна, когато войната започна, трябва да продължим да подкрепяме Украйна, докато украинците не успеят да се противопоставят и докато Путин реши да спре тази война“, заяви Борел.

Toй подчерта, че руският президент Владимир Путин може да реши да отложи намирането на решение „поне до президентските избори в САЩ тази есен“.

Европейският дипломат №1 увери още, че „европейците няма да умират за Донбас“, предаде „Фокус“. „Европейците няма да умират за Донбас, но можем поне да помогнем да не умират още повече украинци“, добави Борел.

Критично припомня, че по-рано френският президент Еманюел Макрон заяви, че Европа трябва да е готова да изгражда отношения с Русия след края на конфликта в Украйна. В отговор на изявлението на френския държавен глава говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Русия и Европа ще трябва да изградят отношенията си на нови основи. Той подчерта, че Русия като държава не представлява заплаха за никого. 

Преди това Жосеп Борел предупреди, че  „американският отбранителен чадър“ над Европа скоро може да се затвори, като поясни, че това зависи от това кой ще спечели предстоящите президентски избори в САЩ

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!