Илон Мъск обмисля да върне Алекс Джоунс в платформата Х

Милиардерът и технологичен предприемач Илон Мъск обмисля да възстанови известният блогър Алекс Джоунс в платформата X, пише The Hill.

„Възстановяване на Алекс Джоунс на тази платформа? Vox Populi, Vox Dei“, заяви Мъск, който е собственик на X, в публикация в платформата в събота. Публикацията на Мъск включва и анкета по въпроса.

Въпросът и анкетата в публикацията на предприемача изглежда са обрат в предишните му думи относно възстановяването на Джоунс в платформата. Миналата година Мъск отговори подигравателно на потребител на платформата, който попита дали противоречивата фигура ще може да се върне в нея.

„Позволявайте на малките деца и не им забранявайте да идват при мен, защото на такива е царството небесно“, написа първоначално Мъск.

Когато друг потребител му зададе допълнителен въпрос по темата, Мъск даде прочувствен отговор. „Първородното ми дете почина в ръцете ми. Усетих последния удар на сърцето му“, каза Мъск. „Нямам никаква милост към никого, който би използвал смъртта на деца за печалба, политика или слава.“

Какво има предвид Илон Мъск? Алекс Джоунс лансира конспиративна теория, според която стрелбата в началното училище „Санди Хук“ през 2012 г., при която загинаха 20 деца, е събитие под „фалшив флаг“, създадено с цел да се засили подкрепата за контрола върху оръжията. През 2018 г. той беше окончателно изключен от X, платформата за кратки съобщения, която тогава все още се казваше Twitter.

„Днес за постоянно отстранихме @realalexjones и @infowars от Twitter и Periscope“, написа тогава Twitter Safety. „Предприехме това действие въз основа на нови съобщения за туитове и видеоклипове, които нарушават нашата политика за обидно поведение, в допълнение към предишни нарушения на акаунтите.“

През 2018 г., когато Джоунс беше отстранен, Мъск не притежаваше Twitter. Технологичният предприемач закупи компанията през октомври 2022 г. и я преименува на Х.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!