Мъск: Някой се опитва да ме изнудва с пари? Вървете и си го…. Ясен ли съм?

Милиардерът Илон Мъск отново предизвика сериозна полемика около себе си. През последните дни той беше обвинен в антисемитизъм както заради свои коментари в социалната мрежа Х, така и с твърдения, че не прави достатъчно, за да премахне други подобни публикации в платформата, която притежава.

Мъск все участие на конференцията DealBook Summit, като по време на разговора си на сцената отправи остри обиди срещу рекламодателите, които обявиха, че спират да рекламират в Х заради тези обвинения, съобщава CNBC.

Илон Мъск: „Аз антисемит? Нищо не може да бъде по-далеч от истината“

Някой ще се опитва да ме изнудва с реклами? Да ме изнудва с пари? Вървете и си го…. Ясен ли съм?“, заявява Мъск, разбира се, без да спестява конкретните думи. След това добавя: „Здравей, Боб!“, като има предвид изпълнителният директор на Disney Боб Игер, който в този момент е в публиката.

Целият свят ще знае, че тези рекламодатели са убили компанията и ние ще документираме това с много подробности… Нямам проблем да бъда мразен. Мразете ме колкото искате„, коментира още Мъск.

Войната между Мъск и едни от най-големите компании в света се разгаря

Милиардерът споделя, че все пак е допуснал „едно от най-глупавите неща, които съм правил в платформата“. Това е първият отговор, който е публикувал по казуса с антисемитските постове в Х.

Не трябваше да отговарям на този човек и не трябваше да пиша в подробности какво съм искал да кажа. И двете неща бяха игнорирани от медиите и това практически даде зареден пистолет на тези, които ме мразят и на антисемитите. За това съжалявам, не беше моята цел„, коментира Мъск.

Милиардерът отхвърли и критиките, че е посетил Израел като опит да се извини. Той заяви, че пътуването е било планирано преди публикациите.

Източник: Вести.БГ

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!