Здравната система в Газа е в колапс

Министерството на здравеопазването в Ивицата Газа публикува последната си актуализирана информация, в която предупреждава, че здравната система „е започнала наистина да се срива“. В него се казва, че няма други налични легла за интензивно лечение, а броят на ранените надвишава капацитета на операционните зали, информира за критичното състояние Al Jazeera.

„Броят на ранените е по-голям от клиничните възможности на болниците, дори след като те бяха разширени и ранените бяха настанени в коридорите.“

Междувременно стана ясно, че международният комитет на Червения кръст и Червеният полумесец е в контакт с Хамас и израелските власти относно заложниците, взети от бойци на групировката по време на нахлуването в Израел в събота и неделя на 7 и 8 октомври, съобщи високопоставен служител в четвъртък пред Al Arabiya.

„В момента сме в контакт с представители на Хамас и Израел в рамките на усилията по този въпрос“, заяви Фабрицио Карбони, регионален директор на международният комитет на Червения кръст, който призова за незабавното им освобождаване.

„Като неутрален посредник сме готови да извършваме хуманитарни посещения, да улесняваме комуникацията между заложниците и членовете на семействата им и да съдействаме за евентуалното им освобождаване“, добави той.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!