Варуфакис към Урсула: Вие сте съучастник във военно престъпление! Срам и бреме сте! Ще ви пратим на бунището на историята! ВИДЕО

Бившият гръцки министър на финансите Янис Варуфакис записа видеообръщение към председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Веротно това се е случило по време на посещението на въпросната европерсона в Израел в средата на миналия месец.

Ето и цялото му обръщение:

„Г-жо фон дер Лайен, в момента, в който кацнахте в Тел Авив, Вие не говорехте като поддръжник на незабавното прекратяване на всички престъпления от всички страни, не като посланик на мира и помирението, не като защитник на международното право, не като вярващ в простата идея, че Женевската конвенция е единствената ни надежда в най-мрачните времена.

Урсула фон дер Лайен

Вместо това вие сте съучастник във военното престъпление, при което се отказва вода и храна на два милиона невоенни лица, съучастник във военновъздушните сили, които умишлено обстрелват домовете на хората, съучастник във военното престъпление, при което над един милион души са прехвърлени в част от Газа, където все още са бомбардирани.

Винаги сме били наясно с вашата некомпетентност. Явно си мислите, че сме забравили, че Ангела Меркел ви изпрати в Брюксел и ви направи председател на Европейската комисия, за да се отърве от некомпетентния си и квазикорумпиран министър на отбраната на Германия (Урсула беше преди това министър на отбраната на Германия от 2013-2019 г.).

Е, г-жо фон дер Лайен, некомпетентността е нещо, което можем да изтърпим. Но да летите във военна зона и да говорите от името на европейците за военни престъпления срещу човечеството – това няма да толерираме.

Вие сте срам и бреме. Време е да подадете оставка. Но тъй като нямате морално достойнство, няма да подадете оставка.
Ние, движението „Демокрация в Европа“, заедно с милиони прогресивни европейци, официално заявяваме, че на предстоящите избори за Европейски парламент ще ви изпратим на бунището на европейската история, както заслужавате.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече