Соня Колтуклиева: Това министерство е вредно и опасно за туризма и туристите

Журналистката Соня Колтуклиева написа публикация в социалната мрежа Фейсбук, в който коментира кулинарните пътешествия и открития на министърката на туризма в правителството на акад. Николай ДенковЗарица Динкова.

Ето и пълния текст на публикацията ѝ:

България се тресе от протестите на енергетиците. Светът е изтръпнал от войната в Ивицата Газа.

Още не са почистени плажовете след потопа на Южното Черноморие, не е ясно как ще бъдат възстановени щетите от природното бедствие. Ресторантьорите са в сблъсък с министъра на финансите заради ДДС ставката.

А знаете ли къде е министърката на туризма? В Испания. Зарица Динкова папка сладко-сладко в Сан Себастиан. И даже нахално се хвали: “Аромати, богатство от вкусове и кулинарно изкуство. Това представиха 8 мастър шефс на официалната вечеря по време на 8-ия Глобален форум за гастрономически туризъм в Сан Себастиан, Испания.

Именно тук се помещават най-много ресторанти със звезда Мишлен, а кулинарният туризъм е издигнат в култ. Изкуството да създаваш шедьоври от храна видях в Баския кулинарен център, който посетих по покана на Зураб Пололикашвили – генерален секретар на Световната организация по туризъм и Хохе Мари Айзега – директор на центъра.

В него са събрани първият в Испания факултет, който предлага обучение по гастрономия на университетско ниво и Центъра за изследвания и иновации в областта на храните и гастрономията. Именно в готварското майсторство и качеството на продуктите се крие и силата на кулинарния туризъм, за чието развитие работим и в България.”

Готварското майсторство в България отдавна е открито, министърке. И се развива, въпреки Вашите усилия за съсипването на ресторантьорския бизнес.

Държавният туризъм на издръжка на данъкоплатците никога не е бил толкова противен, защото това министерство е вредно и опасно за туризма и туристите.“

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече