Петър Волгин: Урсулите и мишелите трябва да се чувстват много щастиви, че има и по-големи подмазвачи от тях

VOX POPULI

Журналистът Петър Волгин коментира поведението на европейските чиновници в соя профил във Фейсбук. Повод за това е срещата между Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел с президента на САЩ Джо Байдън.

Ето и целия му коментар:

„Неизбираните от никого висши еврошефчета Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен се видяха с Джо Байдън във Вашингтон. Всъщност по-точният глагол е, че бяха привикани на килимчето, за да се закълнат за пореден път във вярност на Големия брат, да кажат как безпрекословно ще изпълняват всичко, което им наредят американските началници.

В този конкретен случай началникът казва как винаги и до края на света трябва да се помага на Украйна и Израел, а онези двамцата кимат с глава в пълно съгласие.

Това е най-добрата илюстрация на отношенията между ЕС и САЩ. ЕС е в ролята на безмозъчния слуга, който не може да върши нищо друго, освен да изпълнява заповедите на отвъдокеанския господар.

Деградацията на организацията, наречена Евросъюз, е пълна, а въпросните двама еврошефове са най-доброто ѝ олицетворение. От тази гледна точка присъствието на България в ЕС е напълно естествено. Нашите управляващи, подобно на тези в Брюксел, също нямат никакво достойнство и никакво самоуважение. Единствените черти, която притежават, са подмазвачеството и слугинското поведение по отношение на еврошефовете. Тези урсули и мишели трябва да се чувстват много щастиви, когато виждат, че има и по-големи подмазвачи от тях.“

 

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече