Милена Върбанова: ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО НА ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ!

VOX POPULI

Българи, не съм ни президент, ни патриарх, ни лауреат на наградата Букър, за да имам официално право да отправям Коледно послание!

Позволявам си да се обърна към вас единствено от свое име, защото не съм упълномощена да представлявам никого другиго, освен себе си. В изминалите години на активно публицистично творчество, събрах, с малки изключения, само горчивини – и от читатели, и от редактори – и от „народа“. Нищо не се промени към по-добро – нито деянията, нито душите на хората. Не от висотата на някакъв политически и административен ранг, а от най-ниското стъпало – това на обикновена българка, се чувствам длъжна да заявя следните няколко истини, макар да съм сигурна, че мнозинството от вас ще запуши ушите си за тях.

Настъпват страшни седем години. Години, в които ще бъде произнесена нашата присъда – като човешки същества, народ и държава. Искате ли да спасите поне себе си и своите деца – защото едва ли съзнавате значението на понятията народ и държава – от зиналата бездна?

Тогава чуйте – престанете да крадете и да лъжете. Вие, обикновените хора, крадете и лъжете човека от вашата черга, брата по съдба. Спечелените от вас с кражба и лъжа стотинки ще бъдат съизмервани с милионите и милиардите на престъпниците, които днес ни управляват. За Бог не е важно дали става дума за милиард или за сто лева – важно е дали са спечелени по престъпен начин. Милиарди и милиони по честен път не могат да се придобият, това е ясно, но вашите сто лева могат да бъдат придобити с честни усилия – защо тогава лъжете и крадете? Защо се оприличавате на истинските престъпници, палачите на нашето Отечество, които отдавна са си запазили място в ада, ведно с целите си фамилии? Отделете с червена кървава черта себе си от пъклената клика, която 34 години унищожава България, не й подражавайте в нищо! Покажете й, че се отвращавате от нея, че плюете на нея, че я проклиняте! Покажете й, че тя е низвергната во веки веков и я проклиняйте всяко утро – поименно, в 6 ч. сутринта. Още не се е родил грешник и сатанист, който може да преодолее проклятието на цял народ. Само след година тези отвратителни паразити ще се спаружат и заедно с потомците си ще се провалят в преизподнята. Но вие, които ги проклиняте, вие трябва да сте чисти, а не да вземате пример от тях, не да сте техни клонинги, не да сте техни жалки имитатори! Измийте се от тяхната скверн!

Не се оправдавайте, че крадете и лъжете заради децата си! Това е много страшно! Така въвличате и децата си, на които искате да помогнете с крадени материални блага, във вашите престъпления! Правите вашите деца свои съучастници. Тези, които ще се ползват от престъпно придобитите блага, ще бъдат съдени ведно с извършителите на престъпленията. Защо приобщавате невинните си деца и внуци към вашата мерзост? Това е най-лошата услуга, която бихте могли да им сторите! Самият сатана не може да омърси душите им с по-голямо зло, отколкото вие, техните майки и бащи, ги омърсявате. За Бог няма голямо и малко престъпление – има престъпление. Вие вършите „малки“ престъпления, защото сте на ниски професионални и обществени постове. Издигнете ли се – ще вършите големи престъпления. Защото вече имате нагласата да вършите престъпления. Защото сте свикнали с престъплението. Народ от индивиди, които вършат престъпления на всяко обществено стъпало, няма как да просъществува. Потомците му нямат бъдеще. Постъпките ви „в името на децата“ трябва да са кристално чисти. Само така можете да правите добро на най-милите си същества. Това трябва да е наследството им от любещите родители.

Моля ви да посрещнете тази Бъдни вечер и Коледа пределно скромно. Край нас садистично убиват цял народ – древния народ на Палестина, единосъщен с траките, нашите предци – с глад, жажда и бомби. Двайсет и пет хиляди са избитите мъченици в Газа, от които поне 15 хиляди са деца, новородени, пеленачета, юноши. И това е според занижената статистика, която не отчита броя на загиналите под руините, а брои само намерените трупове. Израел лиши два милиона и половина палестинци от къшей хляб, глътка вода, лечение и въздух, годен за дишане – защото жертвите в продължение на два месеца дишат прах, фосфор и болестни миазми от разлагащите се мъртви тела. Израел убива и палестинци на Западния бряг, където живеят повечето палестински християни. Но нима ще делим страдалците на християни и мюсюлмани? Това би значело морално да се приравним с убийците.

Ако сме християни и човеци, нека бъдем скромни в ритуалните блюда, които ще поднесем на трапезата на Рождество Христово. Нека ги поднесем със състрадание към тези, които са обречени на смърт от глад и жажда. Всяко разточителство е гавра с жертвите на сатанизма. Исус няма да бъде доволен, виждайки ви, че плюскате като диваци в свещения ден на Рождество. Ако преяждате и препивате напук на гладните и жадните – не само в Палестина, а и по цялата земя – вие ще бъдете следващите жертви на глада и жаждата. Не се съмнявайте в това! Днес повече от всякога Небесните сили зорко следят за поведението на всеки от нас.

Ние сме лишени от политически и духовни водачи. Това се усеща най-вече по време на големи религиозни празници и на епохални събития – а днес всички събития са епохални и следват едно след друго в главоломен галоп. БПЦ отдавна абдикира от дълга си на духовен водач. Кога е защитила християнската кауза, кога е взела становище по някое жизненоважно религиозно, национално и световно явление? Писна ми унизителното й мълчание да бъде извинявано с болестите на Неофит. Ако е толкова болен, та не може да изрази от трона си никакво мнение, няма ли владици, викарии и секретари, които да огласят патриаршеското и синодално становище по най-важните въпроси на нашето съвремие? Каква беше тяхната позиция по отношение на ковид-измамата и ваксините? Какво е отношението им към „новия ойкуменизъм“, целящ уж мирно сливане на религиите, а всъщност унищожение на християнството? Как гледа БПЦ на режима на Зеленски, на възраждащия се фашизъм в България и света, на геноцида в Светите земи? Поне последното никак ли не я интересува? Ролята на попа в църквата не е само да напява под нос и да взема заплата. Сега, повече от всякога е нужно да се чуе проповедта на християнина.

Вчера новинарските сайтове разпространиха обръщението на иерусалимския палестински митрополит Теодосий към нашия патриарх – да изрази съпричастност към народа на Палестина по повод геноцида в Газа. Досега не съм видяла и прочела отговор на този призив. А митрополит Теодосий „de profundis“ зовеше на помощ братята Во Христе.

Ако БПЦ беше на висотата на Христовия си дълг, отдавна щеше да е произнесла АНАТЕМА над предателското котило, изтъргувало Отечеството. И над васалната сган, която отиде да се моли в синагогите, вместо да защити невинното население на Палестина.

Когато утре влезете в храма за Рождественска литургия, нека духовният ви поглед бъде отправен единствено към Христа, а не към предалите го слуги. Православието ще пребъде, независимо от недостойните свещеници и иереи. Не се бутайте с лакти напред, за да се покажете, че сте успели да заемете място край олтара в претъпканите църкви, българи. Не това е начинът да изкупите греховете си – ако изобщо имате подобно желание, а не само лумпенски хъс да прередите ближния. Не купувайте най-голямата свещ. Бог ще погледне най-напред тия, които стоят притвора и нямат пари дори за свещи. Той се е родил в ясли, а не в позлатено ложе.

Най-катастрофичната черта у съвременния българин е, че иска да служи и Богу, и Мамону. Хем да е законопослушен, хем да е крадец и мошеник. Ето защо в България няма неизвратен закон.

Ясновидката Слава Севрюкова е заявила, според Христо Нанев, който днес е нещо като глашатай на пророчествата й, че българите ще останат 350 хиляди. Всичко друго е гнило и ще се срине в преизподнята. Доколкото ми е известно, предвижданията на пророците гласят, че от различните нации ще се спасят горе-долу такъв брой представители. Много държави ще изчезнат. Не в необозримо и незасягащо ни, а в най-близко бъдеще – седем години. Но аз си мисля, че пророчица Слава този път ни е поласкала – предричайки такъв голям брой оцелели и спасени българи. Не 350 хиляди, а 35 хиляди – най-много – ще оцелеят от нашата потънала в поквара народност ( нямам куража да притурям себе си в нова число ).

Но във всеки от тези 350 или 35 хиляди, по думите на великата ясновидка – ЩЕ ЖИВЕЕ ХРИСТОС.

Те ще оттласнат България от дъното. Те ще възстановят и запазят нашата държава и народ.

Вярвам!

Да бъдат благословени спасените!

Честито Рождество Христово на истинските българи!

КритичноБГ може да не споделя част от тезите на автора

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски!

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!