Волгин: ДБ са много зли, но, за щастие, са и много глупави. Затова и фашизмът им е такъв един глуповат

VOX POPULI

Известният журналист, анализатор и радиоводещ Петър Волгин коментира в своя профил във Фейсбук думите на Делян Добрев от ГЕРБ по Нова, че е добре преди ротацията през март от правителството да отпадне ПП.

Ето и целия му пост:

„Делян Добрев обяснява, че сегашното коалиционно правителство не ставало за нищо. Много по-добре щяло да бъде, заключава Добрев, ако настоящата коалиция се трансформира в коалиция ГЕРБ-ДПС-ДБ.

Такаааааа, винаги съм смятал, че няма как да бъде измислено по-уродливо коалиционно управление от днешното. Добре, че беше Делян Добрев да ни обясни, че може. Ако предлаганият от него вариант наистина се осъществи, управлението ще придобие несравнимо по-голяма отвратителност.

Разбира се, аз съм последният човек, който би защитавал ПП. Това са хора с развито до маниакалност самочувствие без никакво покритие, а както личи, обичат много и да покрадват. Но имат един плюс в сравнение с ДБ.

По-малко зли са.

На първо място поставят финансовите си интереси, а чак след това идва злобата. Докато при ДБ е обратното. Злобата преобладава над всичко останало.

Демократична България“ са като свекърва, която има едно единствено желание – да умори снахата, колкото се може по-рано. Злобата и нетърпимостта на ДБ към всички, които не мислят като тях, са пословични. Единственото хубаво в случая е, че са глупави. Зъл и умен човек може да направи големи поразии. ДБ са много зли, но, за щастие, са и много глупави. Затова и фашизмът им е такъв един глуповат.

И все пак трябва да внимаваме. Тази формация в никакъв случай не бива да се настанява твърдо във властта. Защото това не е нормален политически проект. Това е фашизоидна секта, която полива с отрова всичко около себе си. Историятата пък е показала, че мястото на фашистите е на подсъдимата скамейка в Нюрнберг, а не в управлението.

 

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече