Чуков за речта на Зеленски: Липсват овчи физиономии, пълна зала и бурни аплодисменти

Vox Populi

Водещият международен политически анализатор Боян Чуков в своя профил в социалната мрежа „Фейсбук“ коментира ефекта от речта на украинския президент Володимир Зеленски пред ООН.

КритичноБГ публикува поста му без редакторска намеса:

„Зеленски се изказа в ООН. Но блясъкът на предишната „супер стар“ е помръкнал чувствително. Липсват възторжени овчи физиономии, пълна зала и бурни аплодисменти.

Дуда бе безмилостен. Полският президент в Ню Йорк пред тв-камера на фона на огромна водна площ нарече „удавник“ Незалежната. Злобно.

Американските републиканци бяха доста негостоприемни към украинския гост. Искат отчет за дадените му пари за сметка на американския данъкоплатец. И се заканват, че повече няма да има щатска „халява“ (безплатно, „гювеч“) за Киев.

Само Джо Байдън гледа Зеленски с остатъчно умиление. Даже Антъни Блинкен престана да бъде любезен. Ако оставим дежурните декламативно-патетични изблици на Зеленски, то той иносказателно каза нещо важно от трибуната на ООН.

Бившият успешен комик подхвърли „фалцова топка“. Зеленски даде да се разбере, че отново върви договорняк. Не е случайно, че Абрамович преди време отново се завъртя в Москва. Олигархът е по-близък със Зеленски, а не с Путин.

Американците работят и натискат за договорняк. Зеленски е наясно, че в новата ситуация той става абсолютно излишен. Затова е нервен и ходи като черен облак.

Генерал Залужни е далеч по-удобен за президент ако договорнякът се динамизира и придобие конкретни очертания. В момента руската армия има потенциал за кратък срок да стигне до западната граница на Незалежната. Редица руски военни експерти са категорични, че ВС на РФ имат необходимия потенциал. Но руската армия стои и се отбранява героично.

Няма политическо решение за настъпление.

Нещо като поредният „жест на добра воля“, който се връзва с вървящия в момента договорняк. Даже вчера отново (за кой ли път през последните месеци) беше разбомбена с дронове и запалена рафинерията на Коломойски в Кременчуг. Този път все пак бе споменато, че нефтопреработвателният завод е спрял да работи само „временно“.

Дали отново за пореден път Путин ще бъде „излъган“ от неговите западни непартньори ще видим през следващите седмици. И докато Путин го лъжат, а Русия прави „жестове на добра воля“… Руските войници и обикновените руснаци, особено в Донбас продължават да ги убиват.

Странната война продължава с пълна сила.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече