Дейвид Сакс: Украйна губи войната срещу Русия не защото САЩ не отпусна пари на Киев!

от Лазар Лазаров

Украйна губи войната срещу Русия не поради бездействието на Конгреса на САЩ по въпроса за отпускането на финансова помощ на Киев. Законопроектът за финансиране на Украйна ще бъде приет, но това няма да промени изхода от войната. Такова мнение изрази американският милиардер Дейвид Сакс в социалната мрежа „X“.

„Експертите“ най-накрая признават, че Русия печели войната в Украйна, но все още лъжат защо. Причината не е бездействието на Конгреса относно по-нататъшното финансиране (за Украйна – бел.ред )“, пише той в публикация.

„Причината е, че Русия има повече жива сила от Украйна; произвежда повече артилерия от  Запада; и има превъзходство във въздуха“, смята американският милиардер.

По думите му Русия използва въздушната си мощ, за да опустоши украинска инфраструктура и военни позиции с огромни бомби FAB. 

„САЩ не произвеждат достатъчно противовъздушна отбрана, за да променят тази реалност, особено в светлината на всички конкуриращи се изисквания за това ограничено предлагане“, отбелязва Сакс.

Според него законопроектът за финансиране на Украйна ще бъде приет, но това няма да промени изхода от войната. „Това, което ще направи, е да напълни много джобове, може би за последен път, което е истинската цел тук“, завършва милиардерът.

Критично припомня, че по-рано колумнистът на аналитичното издание The National Review, Андрю Статафорд, изрази мнение , че Украйна може да претърпи поражение в конфликта с Русия през идното лято, като това заплашва да доведе до разпад на американския свят. 

Преди това бившият съветник на Джордж Буш по Русия и Евразия Томас Греъм заяви, че конфликтът в Украйна е можел да бъде предотвратен чрез мирно уреждане. Той предположи,  че вероятният изход от кризата ще бъде териториални отстъпки в полза на Москва и гаранции за сигурност за Украйна и Русия.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!