Стана ясно кой готви ПРЕВРАТ на Тръмп, ако спечели изборите

от Лазар Лазаров

Бивш служител на Държавния департамент предупреди, че  служители на дълбоката държава и елементи от армията планират да провалят президентството на Тръмп, ако той спечели изборите, пише Modernity.

В неделя NBC съобщи, че „хлабава мрежа от групи за защита на обществените интереси и законодатели“ планират да използват съдебни битки и други тактики, за да попречат на Тръмп да упражнява властта още в първия ден от завръщането си в Овалния кабинет.

Според статията тези вътрешни лица ще направят всичко възможно, за да „осуетят всички усилия за разширяване на президентската власт“, дори ако Тръмп е упълномощен за това от американския народ.

„Участниците в кампанията разказаха пред NBC News, че проучват предишните действия на Тръмп и политическите му позиции за 2024 г., за да са готови, ако той спечели през ноември“, посочва статията. „Това включва подготовка за предприемане на съдебни действия и изпращане на писма до назначените от Тръмп лица, в които се посочват последиците, които биха ги сполетели, ако подкопаят конституционните норми.“

Според критиците обаче планът е част от усилията на военните да надделеят над конституционните правомощия на Тръмп като президент.

„Това е предварително обявен план военните да не спазват повече военната командна верига. Това е правителство, управлявано от военните. Това е план за прекратяване на гражданското управление“, написа Майк Бенц, изпълнителен директор на Foundation For Freedom Online и бивш служител на Държавния департамент, в социалната мрежа X.

Коментаторът Майкъл Малис изказа мнение, че планът е равносилен на „държавна измяна“.

Други се съгласиха, че заговорът е ясен знак, че истаблишмънтът е готов да прибегне до държавна измяна, за да попречи на Тръмп да изпълни какъвто и да е демократичен мандат.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!