Скот Ритър каза, защо Западът продължава да бави F-16 за Украйна

Скот Ритър

Пенсионираният офицер от морското разузнаване на САЩ и военен анализатор Скот Ритър обясни защо западните страни забавят доставките на изтребители F-16 за Украйна. Предположението си направи в интервю за РИА Новости .

Ритър подчерта, че доставката на F-16 в Украйна няма да бъде изненада за руските военни, тъй като те имат начин да се справят с това. Според анализатора Западът отлага прехвърлянето на изтребителите поради съмнения в успеха на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ).

„Мисля, че Западът също знае, че Русия ще реши този въпрос. Ето защо според мен Дания и Холандия наскоро забавиха доставката на F-16 с шест месеца“, обясни той.

Бойни самолети F-16

По-рано, сайтът Berlingske публикува материал, че Дания ще достави изтребители F-16 на Украйна шест месеца по-късно от планираното. Впоследствие съветник на командването на военновъздушните сили на украинските въоръжени сили постави под въпрос забавянето на доставките.

На 8 януари заместник-министърът на отбраната на Украйна Александър Павлюк заяви, че страната е започнала подготовката на летища за използване на западни изтребители.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!