Сенатът на САЩ подкрепи рекорден военен бюджет. А за Украйна?

Сенатът на САШ подкрепи проектобюджета за отбраната на страната за фискалната 2024 година за рекордната сума от 886,3 млрд. долара. 

Гласуването беше излъчено на живо на официалния сайт на законодателния орган.

62 сенатори се изказаха в подкрепа на проекта, 10 законодатели гласуваха против. След одобрение от Сената, документът, който съдържа 3000 страници ще бъде изпратен за разглеждане в Камарата на представителите на Конгреса.

Проектобюджетът за отбрана, съгласуван от съответните комисии на двете камари на американския законодателен орган, включва едва 300 милиона долара за военна помощ на Украйна.

Арестович каза, какво се е случило със Зеленски в САЩ и как се отнесли към исакнето му за пари

Бюджетът за отбрана, според документа, ще възлезе на рекордните 886 милиарда долара, което е с 3% повече от миналата фискална година. Конгресът сформира комисия от представители на двете камари, за да постигне съгласие по подробностите на различните проекти за бюджет за отбрана, изготвени от Камарата на представителите и Сената.

След одобрение от двете камари окончателният проектобюджет за отбрана ще бъде изпратен на президента на САЩ Джо Байдън за подпис. Координираните бюджетни проекти за отбрана обикновено се одобряват от Конгреса в рамките на кратък период от време.

Източник: ТАСС

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!