Продуцентската компания на Робърт де Ниро бе осъдена по дело за полова дискриминация

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски!

Продуцентската компания на Робърт де Ниро е призната за отговорна за дискриминация по полов признак и репресии, и е осъдена да плати 1,2 милиона долара на бившата му асистентка, пише Telegraph.

41-годишната Греъм Чейс Робинсън обвинява звездата в злоупотреба, включително сексуално неподходящо поведение, докато е работила за него между 2008 и 2019 г. Съдебните заседатели в Ню Йорк обаче не признава личната отговорност на Де Ниро.

Г-жа Робинсън е поискала обезщетение в размер на 12 млн. долара, твърдейки, че е дискриминирана по полов признак и тормозена. Де Ниро и компанията му предявяват контраиск за 6 млн. долара, обвинявайки г-жа Робинсън, че е харчила фирмени пари за собствени пътувания и храна и е гледала предавания по платената стрийминг платформа Netflix по време на работа.

Съдът не признава отговорността на г-жа Робинсън. На свой ред Де Ниро отрича всички твърдения на г-жа Робинсън.

Преди това той призна пред съда, че я е „нагрубил“, като добавя, че може да я е нарекъл „дребнава“, „заядлива“ и „разглезено дете“.

По времето, когато напуска работата при Робърт де Ниро през 2019 г., г-жа Робинсън работи като вицепрезидент по производството и финансите в продуцентската компания Canal и получава годишна заплата от 300 хил. долара.

Адвокатът на г-жа Робинсън, Дейвид Санфорд, заяви в четвъртък: „Радваме се, че съдебните заседатели видяха това, което видяхме и ние, и постанови присъда в полза на Греъм Чейс Робинсън срещу компанията на Робърт де Ниро, Canal Productions.“

Адвокатът на Де Ниро Ричард Шонщайн заяви, че неговият екип ще се опита да намали размера на обезщетението с обжалване на присъдата.

Де Ниро, известен с ролите си във филми като „Кръстникът 2“, „Шофьор на такси“, „Мъже на честта“ и „Добри момчета“, участва и в най-новия филм на Мартин Скорсезе „Убийците на цветната луна“, чиято премиера беше на 6 октомври.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече