Politico съобщи, защо английските депутати не искат да ходят на работа

от Лазар Лазаров

Лидерът на лейбъристите Кийр Стармър е сред онези, които избягват Уестминстърския дворец, построен през 19-ти век,  насред падаща зидария, пробити покриви и минусови температури, пише Politico.

Докато парламентът на Обединеното кралство се завръща за януарска сесия, политическите служители се страхуват от перспективата да прекарат повече време в студените, рушащи се сгради и зали на парламента. Вместо това мнозина избират да работят хибридно (вероятно се има предвид дистанционно, бел. ред.). Някои посещават офиса си изключително рядко, се казва още в материала.

Колеги на лидера на опозицията Кийр Стармър  споделят, че дори той предпочита да работи извън модерната централа на лейбъристите в Саутуорк от другата страна на реката поне два пъти седмично.

„Проблемите с парламентарното имущество са много.  Парламентът скърца под тежестта на няколко хиляди  работещи,  за което по-старите части на сградата не са пригодени“, каза председателят на профсъюзния клон на GMB, представляващ персонала на депутатите в парламента, Джени Симънс.

Голяма част от Уестминстърския дворец датира от 19-ти век и не е порядъчно ремонтирана от преди Втората световна война. Нарастват рисковете, породени от пожар и падаща зидария, но е малко вероятно да се случи основно ремонт преди следващите pарламентарни избори в Обединеното кралство, пише Politico.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!