Най-големите банки в САЩ се отчитат днес за 2023 г. Става ясно, колко са надолу

Водещите банки в САЩ – „Джей Пи Морган Чейс“ (JPMorgan Chase), „Банк ъв Америка“ (Bank of America), „Уелс Фарго“ (Wells Fargo) и „Ситигруп“ (Citigroup), ще представят днес финансовите си отчети за 2023 г., като се очаква да съобщят за спад на печалбите си за четвъртото тримесечие на годината, информира Ройтерс.

Нетните лихвени доходи на най-големите американски трезори, които отразяват разликата между лихвите, предлагани от тях по депозитите и по кредитите, вероятно са паднали със средно 10 на сто.

Причина за тази прогноза са средствата, които банките са провизирали за покриване на потенциално проблемни кредити, както и повишените плащания към притежателите на банкови депозити, посочват анализатори към американската банкова група „Голдман Сакс“ (Goldman Sachs), съобщи БТА.

Печалбите на акция на „Банк ъв Америка“ се очаква да намалеят с 23 на сто на годишна база, а тези на „Ситигруп“ и (Morgan Stanley) „Морган Стенли“ – съответно с 25 и 17 на сто. Значително по-малък е спадът при „Джей Пи Морган Чейс“ и „Голдман Сакс“ – 3 и 2 на сто съответно.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!