ООН: Над 20 000 жители от Ивицата Газа са избягали от домовете си

Службата за координация на ООН по въпросите на хуманитарните въпроси: Най-малко 20 000 жители на ивицата Газа са били разселени поради нападенията на ЦАХАЛ

Най-малко 20 хил. жители на Ивицата Газа са напуснали домовете си поради обстрел от страна на израелската армия. Такива данни дава Службата за координация на хуманитарните въпроси (OCHA) на ООН, съобщава РИА Новости.

„Най-малко 20 000 вътрешно разселени лица са намерили подслон в 44 училища [„Близкоизточната агенция на ООН за подпомагане и работа с палестинските бежанци“]. БАПОР“, се казва в доклада. Световната организация също така уточнява, че гражданите са били настанени и в 28 временни приюта във всички райони на Ивицата Газа с изключение на Хан Юнис.

По-рано израелската армия обяви, че нанася удари по обекти на палестинската групировка Хамас в ивицата Газа. Тя призова жителите да напуснат домовете си, като подчерта, че действията й са принудителна мярка в отговор на операциите на Хамас.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече