Мощна експлозия разтърси Бейрут. Има жертви

Мощна експлозия близо до магазин за сладкиши в южното предградие на Бейрут Дахийе се случи във вторник вечерта. Мястото е известно като бастион на ливанската въоръжена групировка Хизбула, казаха два източника от сигурността пред Ройтерс.

Четирима убити при експлозия в Бейрут, съобщава Al Jazeera.

От кадрите, които публикуваме след новината е видно, че първите етажи на кооперациите до които е избухнала бомбата са повредени.

Ливанската държавна информационна агенция NNA пък допълва, че атаката е извършена с дрон в района Машрафия в Южен Бейрут.

Ето какво пише и Lenta.ru:

Израелски дрон удари офиса на палестинската групировка Хамас в Южен Бейрут. Това съобщи ливанската агенция NNA.

По-рано очевидци съобщиха за експлозии в района на Бейрут , където се намират офисите на Хамас и ливанската групировка Хизбула.

Според агенцията удареният от дрона офис се е намирал в района на Ал-Мушарафия. Няколко души са ранени, четирима не могат да бъдат спасени.

По-рано Международният комитет на Червения кръст (МКЧК) съобщи за нападение от израелската армия ( IDF ) срещу централата на Палестинското дружество на Червения полумесец (PRCS) в Газа . Червеният полумесец каза, че няколко души не могат да бъдат спасени. Те също така добавиха, че израелските дронове продължават да обстрелват района около щаба на Ал-Амал и болницата в Хан Юнис.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски!

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!