Ким Чен Ун заплаши да изпепели Южна Корея

от Лазар Лазаров

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун инспектира работата на основните военни заводи в страната и направи няколко заплашителни изявления срещу Южна Корея, по-специално като увери, че в случай на конфронтация ще я превърне в пепел, предава Централната телеграфна агенция на Корея.

Съобщава се, че Ким Чен Ун е посетил военни фабрики за два дни – 8 и 9 януари – и е „изразил голямо задоволство“, че те „безупречно изпълняват плана за оборудване на съвременни големи формирования и основни ракетни единици с най-новите оръжия“.

Но в същото време лидерът на КНДР подчерта, че е необходимо „постоянно активно да се ускорява безмилостното увеличаване на производителността“ и да се произвеждат повече оръжия и военна техника.

Трябва да установим икономическа и организационна работа и управление на производството, за да превърнем тази година в година, в която ще настъпят големи промени в ускоряването на подготовката на страната за война“, казва още Ким Чен Ун.

Сестрата на Ким Чен Ун: Готови сме за война

В речите си той описва Република Корея като „най-враждебната държава за КНДР“, която „за дълго време, около 80 години, лудо се придържаше само към злата конфронтация, за да свали нашата власт и режим“.

Според севернокорейския лидер, ако Южна Корея се опита да използва въоръжени сили срещу КНДР или да застраши „суверенитета и сигурността на КНДР“, той „без колебание ще използва целия арсенал от налични средства и сили, за да превърне напълно Републиката Корея в пепел“.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!