Хусите заплашиха САЩ и Великобритания: Битката ще бъде по-голяма – и надхвърляща въображението и очакванията ви

Високопоставен служител на хусите, Али ал-Кахум, обеща, че ще има отмъщение за бомбардираните столица и градове на Йемен с техни цели от САЩ и Великобритания. 

„Битката ще бъде по-голяма – и надхвърляща въображението и очакванията на американците и британците“, каза той в публикация на X, съобщи Daily Mail

Говорителят на йеменските хуси Мохамед Абдулсалам писа в X, че няма оправдание за атаката на САЩ и Великобритания срещу Йемен и подкрепяната от Иран групировка ще продължи да атакува кораби, насочващи се към Израел.

КритичноБГ припомня, че Съединените щати и Великобритания нанесоха удари от въздуха и морето срещу военни цели на хусите в Йемен в отговор на атаките на движението срещу кораби в Червено море в подкрепа на Газа.

САЩ и Великобритания са бомбардирали столицата и други градове в Йемен. Причината

Говорителят на иранското външно министерство Насър Канаани каза в изявление в петък, че Иран категорично осъжда нападението на САЩ и Великобритания срещу йеменските хуси, предаде Nournews.

„Остро осъждаме военните атаки, извършени тази сутрин от Съединените щати и Обединеното кралство срещу няколко града в Йемен“, се казва в изявлението на Канаани.

Смятаме, че това е явно нарушение на суверенитета и териториалната цялост на Йемен и нарушаване на международните закони, разпоредби и права“, добавя той.

На този фон Саудитска Арабия призова за сдържаност и „избягване на ескалацията“ в светлината на въздушните удари, нанесени от Съединените щати и Великобритания срещу градове, свързани с хусите в Йемен, съобщи външното министерство на кралството в петък.

Саудитска Арабия, която през последните месеци участва в мирни преговори с йеменските хуси, наблюдава отблизо ситуацията с „голяма загриженост“, се казва в изявление на външното министерство.

„Кралството подчертава значението на поддържането на сигурността и стабилността на региона на Червено море, тъй като свободата на корабоплаването в него е международно изискване“, добави министерството.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!