Бивш лекар от Белия дом говори за влошаване на когнитивните способности на Байдън

Президентът на САЩ Джо Байдън, поради влошаване на когнитивните способности, не е в състояние да изпълнява задълженията си и излага цялата страна на голям риск. Това мнение изрази в неделя бивш лекар на Белия дом и конгресмен Рони Джаксън.

Джо Байдън, президент на САЩ

Просто е невероятно колко много е деградирал (влошил) той по време на мандата си (на президент на САЩ). Не можем да си позволим този човек да бъде на власт до края на този мандат, а след това и още четири години. Той вече ни излага на голям риск„, каза Джаксън в интервю за Fox News. Той отбеляза, че сегашният президент всеки ден доказва, че не може да се справя с работата си.

Байдън физически и когнитивно вече не е годен за поста си и някой от близкото му обкръжение трябва да се намеси и да му даде да разбере това в името на сигурността на тази страна„, добави Джаксън.

Байдън навърши 81 години през ноември 2023 г. Той често се оказва в неудобни ситуации в публичните си изказвания. Републиканците използват това в партийна битка, за да поставят под съмнение психическата и физическата способност на държавния глава да продължи да ръководи Съединените щати.

През април Байдън обяви, че ще се кандидатира за още един мандат на президентските избори в САЩ през 2024 г. Ако бъде преизбран, той ще започне втория си мандат на 82-годишна възраст.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!