Американски сайт се подигра със Зеленски, и намеква въпрос – кой е всъщност президент на САЩ?

Президентът Зеленски беше бесен, след като научи, че един от неговите F-35 е бил неволно изгубен от американските военни. Той заяви, че е готов да приеме извинение от САЩ под формата на куфари с долари – в немаркирани банкноти и доставени в резиденцията му в Киев, пише сатиричният американски сайт The Babylon Bee. Сайтът намеква, че американските военни уточняват пред медиите, че не Зеленски, а Байдън е президент на САЩ, за да няма объркване. 

Ето и целия текст на измисления скеч със Зеленски:

НЮ ЙОРК — Пристигайки в Съединените щати, за да се обърне към ООН за повече пари за борба с Русия, президентът Зеленски беше вбесен, коато научи, че един от неговите F-35 е бил неволно изгубен от американските военни.

„И така, не разбирам какво става, момчета? – обърна се Зеленски към американското командване. – Това е един от вашите… тоест най-добрите МИ самолети! Общо сега ми дължите 80 МИЛИОНА долара. И още 33 ТРИЛИОНА неустойки. За военни нужди, разбирате ли?“

Самолетът се разби над южната част на Съединените щати в понеделник, след като пилотът откри по време на полена проблем с транспондера. Зеленски напомни на правителството на САЩ, че любезно е позволил на морските пехотинци да използват неговия изтребител, при условие че не се разбият или не счупят нищо.

„Много съжаляваме, че обидихме президента Зеленски… правим всичко по силите си, за да се поправим пред нашия главнокомандващ. Разбира се, нямам предвид Зеленски, а президента Байдън“, каза пред репортерите временно изпълняващият длъжността комендант на морската пехота генерал Ерик Смит.

„Поднасяме нашите най-дълбоки извинения на нашия скъп лидер… Имам предвид президента Байдън, и го молим великодушно да ни прости аматьорството.“

Украинският лидер каза, че е готов да приеме извинение под формата на куфари с долари – в немаркирани банкноти и доставени направо в резиденцията му в Киев.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече