Пригожин: Общата мобилизация е просто неизбежна

Основателят на частната военна компания „Вагнер“ Евгений Пригожин проведе среща с военни и представители на граничните региони с Украйна, за да обсъди въпроси, свързани с проблемите на отбраната. Той предложи мерки за укрепване на защитата на граничните ИИ райони и подчерта неизбежността на обявяването на обща мобилизация. Това съобщиха от пресслужбата на предприемача.

Сред предложенията на Пригожин са: Организиране на система от окопи и землянки в пограничните райони; модернизация на въоръжението на граничните служители, включително обучение за използване на на гранатомети; разполагане на военни части, артилерия, танкове и пр. в граничните райони за противодействие на възможни заплахи; създаване на система за продоволствие, доставка на боеприпаси и план за евакуация.

Основателят на ЧВК „Вагнер“ подчерта важността на въпроса за мобилизацията. Според него общата мобилизация в Русия е неизбежна, тъй като необходимостта от бърза подготовка на стотици хиляди военнослужещи може да възникне много бързо! 

За втори път през последните дни Пригожин повдига въпроса за необходимостта от нова мобилизация. Подобно изявление предизвиква общественото внимание към неотложните проблеми на отбраната на страната и необходимостта от предприемане на ефективни мерки за тяхното решаване.

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!