Пол Крейг Робъртс: Путин доказа, че съм прав! Безумие е, че няма гласове срещу провокацията на Запада към ядрена война?

Блог та Рaul Сraig Roberts

Пол Крейг Робъртс, американски журналист и анализатор

Пол Крейг Робъртс: Путин доказа, че съм прав

От години предупреждавам, че отказът на Путин да спечели бързо конфликта с Украйна ще доведе до засилване на западната намеса, докато конфликтът излезе извън контрол. Това вече се случи.

Генералният секретар на НАТО и британският министър-председател дадоха зелена светлина на НАТО да изстрелва ракети по Русия от Украйна. Зелената светлина подлежи на вето от страна на Вашингтон. Съобщава се, че Зеленски, украинският диктатор, чийто мандат като президент изтече, наскоро е бил във Вашингтон и е лобирал пред режима на Байдън да даде одобрението си.

Уверете се, че сте разбрали за какво Зеленски лобира пред режима на Байдън. Ако режимът на Байдън даде съгласието си, Европа, САЩ и Украйна ще бъдат унищожени.

Ето изявлението на Путин. Това е изявление отзад напред, както и предсказах, че ще бъде:

„Агресията срещу Русия от страна на която и да е неядрена държава с участието или подкрепата на ядрена държава ще се разглежда като съвместно нападение срещу Руската федерация.“

Владимир Зеленски и Джо Байдън, илюстрация

Владимир Зеленски и Джо Байдън, илюстрация

И така, както правилно прогнозирах, че ще се случи, един безкраен конфликт, който привличаше Запада към все по-провокативно участие, излезе извън контрол. Досега всичко, което Вашингтон казваше, че няма да бъде направено, беше направено. Последната червена линия е изпращането на ракети от НАТО в Русия. Ако и това „не-не“ се превърне в „да-да“, „защото Путин никога не отговаря“, войната е пред нас.

Тя се разиграва точно както казах. И въпреки това бях или игнориран от „експертите“, които не са нищо друго освен рупори на военно-силовия комплекс, или осъден от глупаците като „кръвожаден“.

Фактът си остава факт: още едно грешно решение от Белия дом и ние сме в историята.

Ядрен взрив

Ядрен взрив и последвалата ядрена гъба

Не забравяйте, че Тръмп беше този, който искаше да нормализира отношенията с Русия. Побърканият директор на ЦРУ нарече президента на Съединените щати „предател“. Собственото на Тръмп Министерство на правосъдието и ФБР, както и американските пресститутски медии, заедно с Хилари Клинтън и Демократическата партия, изфабрикуваха делото „Русиягейт“ срещу Тръмп, повдигнаха му два фалшив импийчмънта, готвеха стриптийзгейт,  документгейт и „бунт“. Хиляда американци, които упражниха правата си по Първата поправка, бяха осъдени на затвор от напълно корумпираното Министерство на правосъдието. След като Тръмп обяви втора кампания за президентския пост, фалшивите обвинения бяха превърнати във фалшиви обвинителни актове.

Всичко това беше направено, за да се предотврати сключването на мир с Русия. Ако има мир с Русия, военният/силовият комплекс губи своя враг, което означава неговата власт и бюджет. Сега гледайте как тъпите американци гласуват за демократите и докарват Армагедон на света.

На 26 септември Пол Крег Робъртс написа не по-малко тревожен текст по отношение на възможността да се даде правото на Зеленски да стрела дълбоко в територията на Русия с английските ракети Storm Shadow:

„Ракетите Storm Shadow са сламката, която пречупва гърба на камилата“

Докато се подготвям за удар от задаващ се голям ураган, чиито щети и неудобства ще бъдат изключителни, не мога да не го възприема като почти незначителен в сравнение с отговора на НАТО на предупреждението на руското правителство, че ракетите на НАТО, изстреляни към Русия, ще получат военен отговор, който може да включва ядрени оръжия.

Дали Вашингтон и НАТО оттеглиха заплахите си да атакуват Русия с ракети „Storm Shadow“? Не. Имбецилите обявиха военни мобилизационни учения.

Това е безумие!

Защо няма гласове, които да се обявят срещу провокацията на Запада към ядрена война?

Как може някой да смята, че защитата на изкуствените граници на Украйна си струва масовото унищожение на Европа и САЩ?

Защо няма десетки милиони хора по улиците в Европа, Англия и САЩ?

Това е ниво на безразсъдство и отричане на реалността, което зашеметява дори мен.

Западният свят вече е в дълбока разруха. Войната с Русия ще завърши колапса на западния свят.

Камала Харис, вицепрезидент на САЩ

Камала Харис, вицепрезидент на САЩ

Пак на 26 септември видният американски журналист публикува свой коментар относно променената ядрена доктрина на Русия. В него той изразява също тревога, че с бавенето на бързото решаване на войната от руският президент Владимир Путин помага на кандидата за президент на САЩ Камала Харис. Той не скрива и критиките си към него, че е можел да победи Киев много пъти досега, но не го е направил. По думите му, товай е стратегическа грешка:

„Актуализираната ядрена доктрина на Русия отправя ясно предупреждение към Запада“

Неспособността на Путин да мисли стратегически доведе света до ръба на ядрена война! 

Намираме се на ръба на ядрена война заради агресията на Вашингтон и неспособността на Путин да мисли стратегически. Въпреки сдържаното водене на конфликта от страна на Путин, Украйна е на прага на колапс и поражение. Въпреки това Путин продължава да се пъчи, сякаш не е важно кога ще приключи войната.

Тук за пореден път виждаме сериозен провал в стратегическото мислене на Путин. Путин смята, че няма значение дали Украйна ще се откаже от борбата след един, три или шест месеца. Русия ще надделее и това е единственото, което има значение.

Путин напълно греши.

Ако Путин продължи бързо напред и сложи край на войната, това ще се отрази на президентските избори в САЩ. Американският народ ще разбере, че режимът на Байдън-Харис и медиите – пресститутки са ги излъгали и че войната е огромно поражение за САЩ. Като не продължава бързо напред и печели постепенно конфликта, Путин защитава наратива на режима на Байдън-Харис за руското поражение, като по този начин допринася за шансовете на демократите да спечелят изборите.

Като помага на Харис да се добере до Белия дом, Путин поставя Русия в пряк военен конфликт със САЩ/НАТО. Харис оглавява партията на войната, а не Тръмп.

За Путин не е руска победа да спечели в Донбас и да се окаже във война със САЩ/НАТО.

Тази седмица във Вашингтон Зеленски, украинският диктатор, ще изложи тезата си, че Украйна ще е победена, ако НАТО не ѝ се притече на помощ. Един от начините това да стане е НАТО официално да разшири членството на Украйна. Другият начин е Вашингтон да се споразумее с британския министър-председател и генералния секретар на НАТО САЩ и Обединеното кралство да изстрелват от украинска територия ракети по Русия. Тъй като Путин заяви, че това означава, че САЩ/НАТО ще са във война с Русия, същото е изпълнено.

Путин сгреши, като остави един незначителен конфликт да продължи толкова дълго, че да накара света да се окаже на ръба на ядрена война.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!