Медведев към замесените в атентата: Чакайте ни гадове

Дмитрий Медведев

Русия ще отмъсти за всички убити и ранени при терористичната атака в Crocus City Hall, написа заместник-председателят на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев в канала Telegram .
„Царство небесно на всички невинно убити! Ще отмъстим за всички. И всеки, който е замесен, независимо от страната на произход и статус, вече е нашата законна и основна цел. Чакайте, гадове“, подчерта той.

По последни данни на Следствения комитет загиналите са 133 души. Главният редактор на медийната група „Россия сегодня“ и телевизионния канал RT Маргарита Симонян съобщи, че броят на жертвите е нараснал до 143. По данни на Министерството на извънредните ситуации в резултат на терористичната атака са ранени 152 души. Руският президент Владимир Путин обяви 24 март за ден на национален траур.

Путин отбеляза, че и четиримата извършители на терористичната атака са открити и задържани – те са се опитали да избягат и са се движили към Украйна, където за тях е бил подготвен „прозорец“ от украинска страна за преминаване на границата.

От руското МВР съобщиха, че това са чужденци. Президентът Путин отбеляза, че са задържани общо 11 души, а силите за сигурност работят по разкриването на цялата терористична база. Според ФСБ оръжията, използвани от терористите, са били предварително подготвени в тайник.

Путин каза, че Русия е изправена не просто пред внимателно цинично планирана терористична атака, а пред подготвено и организирано масово убийство на цивилни. Президентът подчерта, че всички извършители, организатори и поръчители на това престъпление ще понесат справедливо и неизбежно наказание.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!