И ти ли Джо? Байдън саботира нарочно президентската кампания на Камала Харис

В обзорен матеиал New York Post разкрива задкулисните ходове на настоящия президент срещу заместничката му

Президентът на САЩ Джо Байдън и вицепрезидентът му Камала Харис

Байдън саботира президентската кампания на Камала Харис, след като бе принуден да се откаже от кандидатурата си за преизбиране, твърдят експерти, пише New York Post в обзорен материал, като в него се позовава на редица експерти и анализатори:

Президентът Байдън е толкова огорчен от това, че беше принуден да се откаже от кандидатурата си за преизбиране от водещи членове на собствената си партия, че умишлено саботира кампанията на Камала Харис, според нарастващия хор от политолози.

Откакто беше принуден да се оттегли от надпреварата през юли заради опасения за намаляване на когнитивните способности, Байдън не е направил почти нищо за Харис, освен да я подкрепи в саммото начало, и в някаква степен да не се появява на събитията от предизборната кампания на своя вицепрезидент.

Но той също така многократно отвличаше вниманието от своя предполагаем наследник, включително като миналата седмица представи собствените си коментари относно начина, по който Белият дом ще реагира на урагана „Хелън“ – дори след като Харис отмени предизборно събитие в Лас Вегас и побърза да се върне във Вашингтон, за да бъде информирана за въздействието на бурята.

Президентъът Джо Байдън си сложи шапка от предизборната кампания на Доналд Тръмп. И позира с нея

Президентъът Джо Байдън си сложи шапка от предизборната кампания на Доналд Тръмп. И позира усмихнат с нея

„Лидерът с когнитивни проблеми също така направи множество достойни за порицание гафове, които накараха на консерваторите, обичащи Доналд Тръмп, да им потекат слюнките от радост. Сред тях беше носенето на шапка с надпис „Тръмп 2024“ по време на събитие по случай годишнината от атентатите от 11 септември миналия месец и похвалата към републиканския губернатор на Флорида Рон ДеСантис във вторник за това как е справил с подготовката на слънчевия щат за справяне с урагана „Милтън“ – един ден след като Харис се оплака, че ДеСантис не е приел телефонното ѝ обаждане“, пише New York Post

КритичноБГ припомня, че когато Джо Байдън сложи шапка от кампанията на републиканеца с надпис MAGA Доналд Тръмп не пропусна да напише в своя профил в Х, бившата социална мрежа Туитър, ироничен пост, който беше удар срещу Харис и кампанията ѝ:

„Благодаря ти за подкрепата, Джо“

От екипа на кампанията на Тръмп, публикуваха двусекунден клип в който се казва: „Камала се справи толкова зле в снощния дебат, че Джо Байдън току-що си сложи шапка на Тръмп.“

Веднага след това мрежата гръмна. Потребител в Х написа: ОФИЦИАЛНО Е! БАЙДЪН ПОДКРЕПИ ТРЪМП!

Много се обединиха около твърдението, че Байдън е показал, че не харесва в действително Камала Харис.
Редица медии, близки до демократите в САЩ, публикуваха материали, в които твърдят, че сложената от Байдън шапка на републиканците не означавало, че мрази Харис, но не дават и друго обяснение. 

Естоствено зевзеците веднага монтираха и видео с гафа:

New York Post добавя, че през последните месеци между съветниците на Байдън и Харис е имало нарастващо напрежение заради двойния й ангажимент и да остане лоялна към непопулярния президент, и същевременно да се рекламира в кампанията като представител на промяната, според множество съобщения.

„Байдън умишлено си отмъщава на Камала за това, че му заби нож в гърба“, твърди Джейсън Майстер, републикански политически стратег, който участва в консултативния съвет на кампанията на Тръмп.

Доналд Тръмп, бивш президент на САЩ и кандидат отново за поста от Републиканската партия

Доналд Тръмп, бивш президент на САЩ

„Той никога не я е харесвал. Най-щастливият му вид през последните четири години беше, когато си сложи червената шапка нан Тръмп – 2024, след като говори с пожарникарите от Шанксвил, миналия месец на 11 септември. Той просто трябва да излезе и да подкрепи Тръмп“.

Ханк Шейнкопф, нюйоркски стратег от Демократическата партия, нарече отказа на Байдън да подкрепи кампанията на Харис възможен „властови ход“, за да „гарантира, че хората разбират кой все още е шефът“.

Джо Байдън, президент на САЩ

Джо Байдън, президент на САЩ

„Би било абсолютно нелепо да се предположи, че той не изпитва негодувание от начина, по който беше третиран, или от това, че, честно казано, беше принуден да напусне по време на това, което някои биха описали като преврат“, каза ветеранът консултант по кампании. „Защо не се е появил на места, където би могъл да направи нещо добро, като например населени места от Пенсилвания и щати, които президентът е спечелил допълнително доверие по време на мандата си? Никой не иска да се откаже да бъде президент на Съединените щати – това е единствената работа, която не искаш да напуснеш“.

Вивек Рамасвами, бивш андидат за ррезидент от Републиканската партия, отказал се от надпреварата

Вивек Рамасвами, бивш кандидат за президент от Републиканската партия, отказал се от надпреварата

Докато говореше на предизборния митинг на Тръмп в Скрантън, в сряда, бившият кандидат за президент на Републиканската партия Вивек Рамасвами също се изказа за лоялността на Байдън. „Някъде дълбоко в душата си, макар да не иска да признае, мисля, че може би Джо Байдън всъщност го подкрепя (т.е. Доналд Тръмп)“, каза Рамасвами, като имаше предвид, че Тръмп може да спечели подкрепата на родния град на Байдън и на останалата част от Кийстоун.

В четвъртък Рамасвами удвои забележките си, като заяви пред The Post: „Мисля, че е ясно, че Джо все още е наранен от случилото се.“

„Не мисля, че той щеше да спечели [втори мандат], но според неговите разбирания и тези на семейството му, те вероятно смятат, че са били ощетени от (принудата да се откаже от) мандата“, добави той.

Камала Харис, кандидат за президент на САЩ от Демократическата партия

Камала Харис, кандидат за президент на САЩ от Демократическата партия

Говорителката на кампанията на Тръмп Каролин Съншайн заяви, че „Харис няма нужда от помощ за саботиране на кампанията ѝ, защото тя самата си го прави всеки път, когато говори без аутокю, [но] е важно да се помни, че няма абсолютно никаква разлика между президента Байдън и Камала Харис по отношение на политиката“.

„Камала Харис сама е казвала, че не би направила нито едно нещо по различен начин през последните четири години, и нашата кампания ще напомня на избирателите този факт всеки ден от сега до 5 ноември“, каза Съншайн.

Кандидатът за президент и настоящ вицепрезидент Камала Харис изобразена като комунистически лидер

Кандидатът за президент и настоящ вицепрезидент Камала Харис изобразена като комунистически лидер

Говорителят на Белия дом Андрю Бейтс заяви, че критиците „изглежда са пропуснали“, че Байдън „даде да се разбере, че е изцяло зад“ Харис „от самото начало, когато напусна кампанията, и последователно се бори за нея и хвали нейното лидерство пред цялата страна.„Той вярва твърдо в програмата, която ще ни придвижи към бъдещето, далеч от безпардонното разделение и крайните политики, към които страната не може да си позволи да се върне, като МАГАномиката и националната забрана на абортите“, каза говорителят.

Друг източник от лагера на Байдън настоява, че президентът не е знаел, че ДеСантис е отказал да приеме обаждането на Харис за урагана Милтън, когато е нарекъл губернатора на Флорида „ благороден“ и го е похвалил за добрата реакцията на щата за справяне с последствията от урагана.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!