ИСТОРИЧЕСКИ РЕКОРД! Руски Су-35 удари украински МиГ-29 от над… 200 КИЛОМЕТРА!

В неделя, 28 юли, руските ВВС с изтребител Су-35С от поколение 4++ и с ракета Р-37М, успяха да свалят изтребител на украинските ВВС МиГ-29 от разстояние 213 километра, минавайки всяка досега поставена дистанция в световната история на въздушния бой! Това е исторически рекорд!

Максималният обсег на ракетата R-37M е 400 километра. Но всичко зависи от ефективността на радара: R-37M който е проектиран за друг тип самолет – МиГ-31BM Foxhound, който е може  да сваля стратегически бомбардировачи.

Но в случая се оказа особено смъртоносен в украинския конфликт, като успешно свали изтребител от над 200 км., пише Pronews.

Руският изтребител е оборудван с радар Irbis-E, с технология PESA, а не AESA, еквивалентен на радара Rafale F.1/F.2.  Радарът е способен да открива въздушна цел на разстояние до 400 км и може да проследява тридесет въздушни цели и да поразява осем от тях едновременно.

Обикновено ракетата Р-37М оборудва МиГ-31.

Със сигурност ще видим много интересни развития през следващите месеци по отношение на оцеляването на F-16 срещу такива комбинации въздух-въздух самолет/ракета и съответно дали руските изтребители, главно по-старите Су-27 и МиГ-29, могат да се справят F-16.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!