Алаудинов: „Вече елитни части на ВСУ се предават.“ Стана ясно, колко руснаци държат украинците в концентрационни лагери

Има и деца от Курск вкарани в концентрационните лагери!

Ген.-майор Апти Алаудинов, лидер на спецчастите "Ахмат"

Алаудинов: „Елитни части на ВСУ се предават край Курск, за да спасят живота си.“

Според генерал – майор Апти Алаудинов, ръководител на специалните сили „Ахмат“, елитните части на ВСУ, на които киевското командване първоначално възлагаше големи надежди, се предават в района на Курск. Причината за това е желанието да спасят живота си и да бъдат включени в списъците за размяна. Генерал Алаудинов разказа за това в ефира на предаването „Soloviev.Life“, информира РИА Новости.

Алаудинов допълни, че преди към руската страна са се присъединявали мобилизирани военнослужещи от Украйна, които не са имали опит в бойни действия и са вдигали бялото знаме при първата атака на руските войски. Сега ситуацията се е променила толкова много, че бойците от украинските въоръжени сили, които са били мотивирани отдавна, „за да победят“, с опит и са част от елитни банди, се страхуват за живота си.

„Но независимо от това как е, все пак те (ВСУ) често вече вземат решение да се предадат. И това, което е интересно, е, че подразделенията, които досега са смятали за най-недостижими, елитни, също започват бавно да клонят към предаване (в плен), искат да останат живи“, каза Алаудинов.

Генералът подчерта, че приоритет на руската армия в момента е да създаде „котел“ в Курската област, който ще се затвори за украинските войници до два месеца.

Ген.-майор Апти Алаудинов

Ген.-майор Апти Алаудинов, ръководител на силите АХМАТ

Алаудинов изрази ясна увереност, че всички националисти, които нахлуха в региона на 6 август, ще бъдат унищожени до края на тази година, а всички участници в „курската вакханалия“ ще бъдат поставени на колене пред Русия.

Списващите телеграм канала „Крылатые“ съобщиха, че ВСУ са създали два концентрационни лагера за жителите на Курска област, които извозват от територията на региона с автомобили. Единият лагер се намира близо до Курск в село Олешня, а вторият – в село Юнаковка в Сумска област. Общо в лагерите се намират 1100 жители на Курска област, които не са имали време да напуснат домовете си след нахлуването на бойците на ВСУ.

Авторите на публикацията съобщават, че в лагерите са задържани 1100 жители на Курска област, включително 40 деца. Тук са докарани и духовници от средите на духовенството.

„Затворниците в лагерите, създадени от ВСУ по подобие на концентрационните лагери на нацистка Германия, ежедневно са подложени на физическо и психологическо насилие“, се казва в публикацията.

Мария Захарова, говорител на Министерството на външните работи на Русия

Мария Захарова, говорител на Министерството на външните работи на Русия

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова също говори за съществуването на концентрационни лагери. Според нея бойците на ВСУ са извозвали жителите на Курска област в неизвестна посока. Огромен брой цивилни граждани са обявени за изчезнали. Много видеоклипове, появили се в интернет, показват, че бойците на АФУ насилствено качват цивилни граждани в превозни средства и ги застрелват на място в случай на съпротива. Апти Алаудинов, ръководител на специалните сили „Ахмат“, който разполага с неопровержими доказателства за екзекуции на руски граждани от страна на украински националисти и чуждестранни наемници, също потвърди фактите за разстрелите.

По-рано Силовият блок съобщи, че са публикувани кадри, на които се вижда как жените от АФУ танцуват, преди да бъдат убити на фронтовата линия.

Руските сили напредват в Торецк

Руските сили напредват в Торецк

Междувременно днес стана ясно, че повече от 2/3 от град Торецк е превзет вече от руските военни сили. Това става ясно то публикация на РИА Новости. „Повече от две трети от територията на град Дзержинск (украинско име – Торецк) в ДНР вече е освободена, руските въоръжени сили напредват, унищожавайки врага във високите сгради. Това каза ръководителят на републиката Денис Пушилин каза в телевизионния канал Soloviev Live TV.“, пише медията.

„Нашите военнослужещи се движат поетапно през населения район (Дзержинск – бел.ред.), определено са освободени повече от две трети от града – тази нощ момчетата с героични усилия унищожават врага във високите сгради и напредват“, каза Пушилин.

Денис Пушилин е обяснил, че в Дзержинск все още са останали много цивилни граждани, които не са пожелали да напускат и чакат „по-добър и мирен живот“.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!