Зукърбърг хленчи: Хората на Байдън ме притискаха да цензурирам информацията за COVID. Мъск го закова!

Мъск и Зукърбърг

Собственикът на Meta Марк Зукърбърг си призна най-после, че правителството на САЩ е оказало натиск върху корпорацията му да цензурира новините в социалните му мрежи, които са свързани с пандемията от COVID.

Това пише Wall Street Journal на 27 август. Медията, която е близка до Демократическата партия, цитира писмо, което Зукърбърг е адресирал до шефа на съдебната комисия на Камарата на представителите на САЩ Джим Джордан.

Там мултимилиарделът в прав текст си признава, че администрацията на президента на САЩ Джо Байдън „многократно е притискала“ корпорацията му през 2021 г. да „цензурира определено съдържание, свързано с COVID-19″. Под определено, разбирайте всичко, което поставя под въпрос пандемията, ефикасността на ваксините и пр.

Той добавя, че е трябвало да цензурира и осмиването на пандемията, т.е., проявен „хумор и сатира“.

Зукърбърг се изкарва на самоотвержен боец за права и свободи в писмото, че бил протестирал срещу натиска, като изразил „сериозно недоволство“ от това, което го карали хората на Байдън да прави в социалните си мрежи. Те обаче били непреклонни и изразявали сериозно недоволство от героизма му. Очевидно някъде между протеста и натиска е спихнал бойния му дух!

Чак сега Зукърбърг казва, че съжалявал, че не били… „по-настоятелни от компанията му“ в отказа си да цензурират потребителите, които са на практика техни клиенти.

Кулминацията в писмото на Зукърбърг е оценката му с днешна дата, че правителстеният натиск бил грешен и се заканва корпорацията му да „отвърне на удара в бъдеще“. Тук е вече забавната част в хумореската на Зуки, защото не е ясно с какво точно ще удари Байдън, който се отказа от предизборната надпревара, а администрацията му остава в историята само след няколко месеца. 

Но пък Илон Мъск на свой ред жестоко се ужили Марк Зукърбърг. По думите му няма опасност той да бъде задържан в която и да е страна по света, както стана със създателя на месинджъра Телеграм Павел Зуров.

Причината за това е, че за разлика от руснака, Зугърбърг си сътрудничи с властите на всички страни и цензурира съдържанието в платформите си.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!