Журналист от Bild: Никога досега не съм виждал Зеленски такъв. На предела е!

На въпрос, какви доказателства имал, че Русия е взривила язовира, ядосано отговорил: Какви можем да имаме?

„Никога досега не съм виждал Зеленски такъв.“ С това заглавие излиза Пол Ронцхаймер в Bild. „Интервюирал съм го неведнъж след избухването на войната, но никога не съм виждал президентът на Украйна Володимир Зеленски толкова емоционален, както сега.

Ронцхаймер обяснява в своя обзорен репортаж, че се е срещнал със Зеленски в строго охранявания му президентски дворец. „Когато го питам какви доказателства има, че Русия наистина стои зад взривяването на язовира, гласът му се променя. Каза ядосано: „Какви доказателства можем да имаме? Когато стигнем там, ще съберем доказателства. Какви доказателства трябва да покажем сега?“, пише отговора му Ронцхаймер и добавя, че било факт е, че Украйна в момента няма достъп до там, защото се контролира от руснаци.

„Зеленски е на предела“, пише Ронцхаймер и обяснява защо: „Понякога спи само по два часа на нощ. Постоянни нощни атаки с дронове, опасността за живота му и тази на семейството му, очакваната от света контраофанзива. А сега катастрофата с язовира. Вероятно няма друг президент, който в момента да е под по-голямо напрежение и повече очаквания.“

На въпрос, дали би изпратил сина си на фронта, дори и да не знае дали ще се върне, Зеленски се разчувствал: „Никое дете не заслужава войната и моето не е изключение.“

„Зеленски ми изглежда напълно изтощен в един момент, а в следващия превъзбуден. Когато искам да разбера какво става с контранастъплението, дали е започнало, той поглежда закачливо (палаво): „Като го видиш и усетиш, ще разбереш, че е започнало“, пише Ронцхаймер.

На въпрос, чия е отговорността за атаките срещу газопроводите „Северен поток“, и дали Украйна стои зад атаката, Зеленски отговорил с повишен глас: „Аз съм президент и давам съответните заповеди. Украйна не е направила нищо подобно. Никога не бих постъпил така.”

 

Източник: Bild

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!