Жителите от Спрингфийлд в САЩ: Хаитяните изядоха патиците в парка. Няма ги и котките ни. Властите: Те съживиха икономиката ни

Град Спрингфийлд, Охайо, вдигна ръце от мигрантите от Хаити. Градчето е било през 2020 г. едва 58 000 души, когато градските власти решават да пуснат мигранти от островната държава, за да „събудят икономиката“ на града. За по-малко от 4 години започва неконтролируем приток. Днес в града са влезли над 20 000 хаитяни, почти изцяло от млади мъже.

Местните жители обаче вече са настръхнали, защото не е останала нито една жива патица от стотиците преди това в любимия им парк.

Оказва се, че много от мигрантите предпочитали да се прехранват с тях.

По време на заседание на градската комисия на 27 август местен жител заяви: „хаитяните грабват патиците в парка, отрязват им главите и ги ядат“.

Проблемът се задълбочил, когато започнали да изчезват и домашните любимци на хората, както и бездомните кучета. Местен жител написа в групата на града във Facebook, че котката на съседите му е изчезнала преди дни, но по-късно я видели „да виси на клон като заклан елен, а те [хаитяните] я заклали, за да ядат“.

Котките действително са част от хаитянската кухня, но не е ясно към този момент, какво правят с изчезналите кучета.

Друга местна жена каза на градската управа, че „не може да издържа повече“, тъй като мигранти от Хаити влизат в двора ѝ и разхвърлят умишлено всичко, за да тормозят нея и съпруга й.

Местната жителка Гленда Бейли заяви: „Те са станали окупатори. Това, което правят е да заменят населението на Спрингфийлд.“

Властта на града твърди, че жителите разпространяват слухове за изядените патици и котки, защото към този момент нямало нито едно доказателство, което да потвърждава разказите на очевидците. Вероятно властта не смята снимките на разхождащ се хаитянин в Спрингфийлд за надеждно доказателство.

„Мисля, че е тъжно, че някои хора използват това като възможност да разпространяват омраза или да разпространяват страх“, каза заместник-директорът на обществената безопасност Джейсън Виа

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!