Земеделците се събират в 10 ч при Долни Богров преди да тръгнат към София

Протестиращите земеделски производители, които вчера блокираха със селскостопанска техника десетки пътни участъци в страната, се събират в 10 ч. при село Долни Богров в столичния район „Кремиковци“.

На място ще са представители на всички 26 браншови сдружения от инициативния комитет на протестите ще бъдат на мястото. Това става ясно от съобщение на Българския фермерски съюз.

При Долни Богров земеделците ще чакат разрешение за влизане в София и предвиждат протестът им да продължи пред Министерски съвет. В него участват зърнопроизводители, животновъди, пчелари, производители на плодове и зеленчуци и др.

БНР информира, че се предвижда и влизане на селскостопанските производители с тежка техника в центъра на София, но то се отлага за ранния следобед, тъй като днес в столицата е планиран и протест на миньори и енергетици.

По този начин земеделците дават срок до около 15:00 часа за удовлетворяване на исканията им. Според националното радио, освен събиращите се при Долни Богров, други земеделци са заели позиция на друг вход на София още от снощи

Източник: КРОСС

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече