Земеделският министър на Украйна подаде оставка след тежки обвинения в корупция

Украинският министър на аграрната политика и прехраната Микола Солски е подал оставка, каза председателят на парламента на Украйна на фона на обвинения, че Солски е участвал в незаконно придобиване на държавна земя на стойност 7 милиона долара преди да стане част от правителството.

Председателят на украинския парламент Руслан Стефанчук добави в социалната мрежа „Телеграм“, че оставката на министър Солски трябва да бъде обсъдена на следващо пленарно заседание на законодателния орган.

През седмицата стана ясно, че украинската антикорупционна служба разследва министъра на аграрната политика и прехраната Микола Солски за корупция за незаконно придобиване на държавна земя на стойност около 7 милиона долара.

Солски бе назначен на поста през март 2022 г. Националното антикорупционно бюро на Украйна (НАБУ) повдигна обвинения срещу участници в корупционна схема, ръководена от действащ министър, в резултат на която длъжностното лице е присвоило държавна земя с обща площ 2493 хектара.

Името на Солски не се спомена тогава конкретно, но в съобщението бе посочено, че става дума за бивш председател на аграрната комисия във Върховната рада (парламента). Солски заемаше този пост, преди през март 2022 г. да стане министър на аграрната политика.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!