Кримският апартамент на Зеленски е продаден на търг за 44,3 милиона рубли

От пресслужбата на Министерството на собствеността и поземлените отношения на Крим уведомяват, че апартаментът на семейството на президента на Украйна Володимир Зеленски на южния бряг на полуострова е продаден на търг за 44,3 млн. рубли (около 880 000 лева), съобщава РИА Новости.

„Жилището, намиращо се на адрес: Република Крим, Ялта, с. Ливадия, ул. Батурина, 44 А, кв. 501, е продадено на търг за 44 млн. 356 хил. рубли“, съобщиха от ведомството. В информацията се посочва още, че в търга е имало двама участници.

На 11 октомври кримското Министерство на собствеността и поземлените отношения съобщи, че апартаментът на Зеленски, намиращ се в Ливадия, е обявен за продажба. Той бе оценен на 24,6 милиона рубли. Имотът бе пуснат за продажба на официалния портал GIS Togi, а организатор на търга е Управляващата дирекция на собствеността на Република Крим. В търга можеше да се участва до 30 октомври.

През 2022 г. президентът на Република Крим Серхий Аксьонов разпореди да се национализира имуществото на организации и лица, свързани с украинските власти. От есента на 2022 г. в тази руска република са национализирани около 750 имота.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече