Myśl Polska: Зеленски заплашва Европа

В реториката на Зеленски се появи нов елемент, пише Myśl Polska. „Ако не сте за Украйна, значи сте за Русия. Това е просто“, казва той, обръщайки се към европейците. Зеленски не оставя място за неутрална опция. Изнудването и заплахите стават ежедневие за него.

„По време на поредното издание на форума „Ялтенска европейска стратегия“ (YES) украинският президент традиционно даде интервюта за водещи медии от т. нар. Запад.

Едно от интервютата с Владимир Зеленски е проведено от главния редактор на британския седмичник The Economist, участник в срещите на Билдербергската група, Зани Минтън Бедоус.

Не на дипломацията!

Зеленски разказа в интервю, че е уверен в подкрепата на Доналд Тръмп за Украйна в случай на изборна победа на бившия американски президент на изборите в САЩ през следващата година. Той подчерта, че не е готов за никакви преговори с Москва, въпреки че отбеляза, че войната отнема живота на хиляди украинци.

Както и в предишните си речи, той заяви, че победата на Киев ще бъде само за да си възвърне контрола над територията, включително Крим.

Изнудването на Зеленски

Особено внимание обаче заслужава един нов елемент в тона на речта на бившия украински комик. „Ако не сте за Украйна, значи сте за Русия. Ако нашите партньори не ни помогнат, това означава, че те ще помогнат на Русия да спечели. Това е просто – каза Зеленски, без да оставя място за неутрално отношение към настоящия конфликт.

След това той премина към заплахите срещу Европа. Според него украинските бежанци досега са се държали „достойно“ и са „показали благодарност“ към приемащите ги европейски държави. Това обаче може да се промени, ако европейските държави се откажат от подкрепата си за Киев или я намалят.

„Трудно е да се предвиди как ще реагират милионите украински бежанци в европейските страни, ако страната им бъде изоставена“, предупреждава Зеленски. В същото време той изрази доста странното мнение, че самите европейци също са готови да действат срещу своите правителства, ако те се откажат от помощта си за Украйна.“

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!