Зеленски: „Западът трябва „високо да оцени“ смъртта на украинските войници“. И призна за…

от Лазар Лазаров

Президентът на Украйна Владимир Зеленски призна сериозни загуби на украинските въоръжени сили (ВСУ) в зоната на Специалната военна операция (СВО). В канала си в Telegram той пише, че Западът трябва „високо да оцени“ смъртта на украинските военни, предава News ru .

„Нашите военни умират. Но ние наистина очакваме това да бъде оценено от нашите партньори„, заявява украинският държавен глава.

Според него лидерите на западните страни трябва да разберат, че ако Киев падне, тогава Москва „ще напредне още повече и ще атакува страните от НАТО“.

News ru. припомня, че на 4 март беше съобщено, че дневните загуби на ВСУ в зоната на Специалната военна операция възлизат на над 1415 военнослужещи. По данни на руското министерство на отбраната украинската армия е загубила най-много войници в Авдеевка. На този участък от фронта е бил унищожен и още един танк “ Abrams“ американско производство.

Критично припомня, че по-рано руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че украинските въоръжени сили са загубили над 444 хиляди военнослужещи за целия период на специалната военна операция. Според него всеки ден украинските въоръжени сили губят повече от 800 военнослужещи и 120 единици различни оръжия.

Според Шойгу, в резултат на решителните и активни действия на руските военнослужещи, бойният потенциал на въоръжените сили на Украйна намалява. Той добавя, че след краха на контранастъплението украинското военно командване се опитва да използва останалите резерви, за да стабилизира ситуацията и да предотврати срива на фронта.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!