Зеленски поникна в Германия. Но без да обяви. Причините…

Украинският президент Володимир Зеленски отиде в Германия в четвъртък без да предупреди, съобщи неговият говорител, тъй като Киев се опитва да си осигури постоянна подкрепа от страна на Запада за изпадналата в затруднение страна, предаде агенция Франс прес.

Говорителят на Зеленски Сергей Никифоров заяви, че целта на пътуването е „посещение на военната база на САЩ във Висбаден, откъдето се координира помощта от партньорите“.

В социалната мрежа X, началникът на кабинета на президента на Украйна Андрий Ермак просто публикува германско знаме и свит бицепс.

Европа заобиколи Орбан, за да каже на Украйна: Ела. Той ѝ блокира ключово решение

Говорител на полицията в германската бизнес столица Франкфурт заяви по-рано пред Франс прес, че Зеленски е имал „срещи в района на Рейн-Майн“. Говорителят добави, че полицаи са придружавали Зеленски от летището във Франкфурт към близкия Висбаден и временно са блокирали движението от съображения за сигурност.

В сряда изданието Politico съобщи, че германските отбранителни фирми са получили 24 часа, за да изготвят списък на въоръжението, което може да бъде изпратено в Украйна през следващата година, въз основа на искане на висши правителствени служители.

Миналата година Министерството на отбраната на САЩ създаде нова организация във Висбаден, която да координира дългосрочното подпомагане на силите за сигурност.

Володимир Зеленски и кралят на Норвегия Харалд V

Докато призоваваше съюзниците си в Европа и САЩ да продължат да подкрепят Киев, в сряда Зеленски направи необявено посещение и в столицата на Норвегия Осло за разговори с лидерите на петте скандинавски държави в навечерието на важна среща на Европейския съюз в Брюксел. По-рано в четвъртък той се присъедини към лидерите на 27-те държави членки на ЕС чрез видеовръзка, като ги призова да не подаряват на Русия политическа победа, като отказват на Украйна жизненоважна подкрепа.

По време на срещата на върха в Брюксел лидерите на ЕС се съсредоточиха върху предоставянето на Киев на 4-годишен пакет за финансиране в размер на 50 млрд. евро и споразумение за започване на официални преговори за присъединяване на Украйна към ЕС. но до отпускане на парите така и не се стигна, заради ветото на унгарския премиер Виктор Орбан.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски!

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!