Зеленски търси начин да уволни Кличко

Канцеларията на президента на Украйна Володимир Зеленски обмисля възможността да освободи кмета на Киев Виталий Кличко. Инициативата за освобождаването му от поста най-вероятно е на шефа на канцеларията Андрий Ермак, съобщи Известия, позовавайки се на украинското издание Telegraph.

Според изданието, от обкръжението на украинския президент за взели окончателно решение, но все още търсят законова възможност да отстранят Кличко. Telegraph твърди още, че този опит за премахването на кмета на Киев от страна на шефа на канцеларията на Зеленски, Йермак, далеч не е първият.

Известия пише още, че и  ръководителят на Киевската градска военна администрация Сергей Попко, е заплашен от уволнение, тъй като и той бил оправдал очакванията на кабинета на Зеленски.

По-рано, на 2 юни, на уебсайта на украинския президент Володимир Зеленски беше публикувана петиция с призив за отстраняване на Кличко от длъжността му. Причината – лошата, според авторите ѝ организация на бомбоубежищата в Киев. След това Зеленски обяви, че „конкретни лица от киевската администрация ще отговарят за затворените бомбоубежища в града.“

Източник: Известия

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!