Зеленски смело поискал най-милото на западните лидери

Украинският президент Володимир Зеленски помоли западните лидери да дадаг всичките си пари на Украйна, като твърди, че те не трябва да „строят пътища“, а да финансират производството на оръжия за Киев, пише Modernity.

Президентът на САЩ Джо Байдън каза на репортерите да „млъкнат“ (по време на обща пресконференция със Зеленски), докато небрежно обявяваше, че на Украйна се изпраща още един пакет от помощи на стойност 200 млн. долара.

Парите за Украйна също бяха в центъра на разговора, когато Брет Бейер от Fox News попита Зеленски как ще отговори на критиките, пише изданието.

Казвам на такива лица от правителството или на кметовете (не е ясно от казаното за кои кметове говори и с кои кметове изобщо и защо е говорил бел.ред.), помислете за войната, помислете как да защитите нашия народ, не пътувайте по света всеки ден, идете до фронтовата линия… попитайте войниците от какво имат нужда, това направете„, каза Зеленски.

Не стройте пътища за днес, не го правете, харчете всичките си пари за оръжия, за дронове… и не плачете, защото ние сме лидери„, добави той.

Арестович каза, какво се е случило със Зеленски в САЩ и как се отнесли към исакнето му за пари

След това Зеленски повтори няколко пъти думата „Путин“ на развален английски, преди да увери, че „нямаме време“ за каквито и да е критики, допълва изданието.

Байер попита Зеленски: „Но вие ще се застъпвате за демокрацията занапред, нали?“.

„Разбира се, защото ние наистина защитаваме демокрацията и наистина защитаваме свободата“, отговори Зеленски, който отказа да проведе избори и затвори (вкара в затвора) много от вътрешните си критици, припомня тънко Modernity.

Миналата седмица Саша Ленарц, главен кореспондент на германския вестник Die Welt, заяви, че украинската „контраофанзива изглежда се е провалила“ и че има усещането, че Киев „вече е загубил“ войната.

„Спорът между президента и висшия военен (Залужни) показва, че единният вътрешен фронт в Украйна се разпада“, написа Ленарц. „И всяко съмнение, изразено в Киев относно перспективите за успех на Украйна, се засилва в коридорите на европейските и американските правителствени централи.“

Modernity подчертава, че Украйна вече изпраща войници над 40-годишна възраст да се бият на фронтовата линия, което е знак, че отчаянието на ръковоството ѝ започва да взема връх.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски!

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!