Зеленски си набеляза сезон за край на конфликта в името на „международната сигурност“

Украинският президент с изтекъл срок Владимир Зеленски си избра сезон в който да бъде прекратена войната с Русия. Не на шега, бившият комик бил призовал за прекратяване на конфликта през есента. Това пише РБК-Украйна, цитира Лента.

Изданието не конкретизира, за коя част на сезона говори Зеленски, началото, средата или в края на есента. Явно редовният до 20 май т.г. украински президент не е уточнил.

Оказва се още, че Зеленски е заявил това не в ежедневните си видеовключвания в своя канал в Телеграм от кабинета на президента на Украйна, а по време на заседание на контактната група във формат Рамщайн.

Есенното приключване на конфликта между Русия и Украйна щяло да помогне за възстановяването на „надежден международен ред на сигурност“, заявил той.

Зеленски даже призовал западните партньори да допринесат съвместно за прекратяването на конфликта.

На 6 септември, петък, Зеленски пристигна в Германия, за да участва в среща със западни колеги в американската военновъздушна база Рамщайн.

През изминалата седмица стана ясно, че половината министерски съвет на Украйна хвърли оставки. Редица анализатори твърдят, че в основата на напускането им бил самият Зеленски. По-важното е, че напусналите министри се спрягаха за най-близки до западните куратори на Киев.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!