Зеленски се подигра с американските сенатри. Те са скандализирани

Володимир Зеленски

Украинският президент Володимир Зеленски е отменил планираната изява пред Конгреса на САЩ „в последния момент“, съобщи лидерът на демократите в Сената Чък Шумър, съобщи БНТ.

Припомняме, че той трябваше да направи видео обръщение към американски сенатори по време на секретен брифинг на фона на опитите на администрацията на президента Джо Байдън да убеди Конгреса, че трябва да одобри искането на Белия дом за отпускане на милиарди за финансиране на войните в Украйна, Израел и други нужди в сферата на сигурността

Законът за отпускане на помощ само за Украйна на стойност над 60 милиарда долара трябва да бъде гласуван днес.

Въпреки отсъствието на Зеленски сенаторите се събраха на брифинг за събитията в Украйна, който завърши със скандал и излизането на няколко републикански сенатора.

В замяна на вот за помощта за Украйна републиканците настояват да се направят реформи в системата за предоставяне на убежище и за по-засилени мерки по границата – искания, които демократите отхвърлиха.

Вашингтон е най-големият доставчик на военна помощ за Киев.

Преди броени дни, директорът на Службата за управление и бюджет Шаланда Йънг предупреди, че САЩ ще изчерпят напълно средствата за изпращане на оръжия и помощ за Украйна до края на годината, като заяви, че това ще „постави на колене“ Украйна на бойното поле.

Тя допълни, че САЩ вече са изчерпали парите, които са използвали за подпомагане на украинската икономика и „ако икономиката на Украйна се срине, те няма да могат да продължат да се бият, точка.“ „Парите ни свършиха – и времето ни почти изтече“, добави Йънг.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!