Зеленски с версия, защо мълчал Путин 24 часа след касапницата

Владимир Зеленски изнася реч пред ООН

(Руският президент Владимир) Путин иска да хвърли вината върху Украйна. Това заяви вчера украинският президент Володимир Зеленски във връзка с терористичната атака край Москва, при която бяха убити 133 човека, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

„Това, което се случи вчера /онзи ден, бел. ред/ в Москва, е ясно – Путин и останалите негодници се опитват просто да хвърлят вината върху някого другиго“, каза Зеленски в традиционното си всекидневно обръщение, след като руски представители намекнаха, че е възможно Украйна да е замесена във вчерашната атака.

Путин може да използва терористите, които изпрати на смърт в Украйна, за да спре тероризма в Русия“, каза още Зеленски, имайки предвид сражаващите се в Украйна руски войници.

„Това, че Путин мълча 24 часа и после се опита да хвърли върху Украйна вината за вчерашното нападение, беше „абсолютно предсказуемо„, каза още украинският президент.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!