Зеленски рипна срещу Запада. Иска реални действия

от Лазар Лазаров
Зеленски

Украинският президент Владимир Зеленски заяви, че само изявления за нови мерки за подкрепа на страната от Запада не са достатъчни за Киев. Той написа това на страницата си в социалната мрежа X, предаде News.ru.

По думите му истинската помощ за украинската страна ще бъде вече извършената доставка, а не обявяването на нов пакет военна помощ.

„Действително полезен пакет от помощ за Украйна е оръжие, доставено директно в страната, а не просто обявяване на тези планове“, отбеляза той.

По-рано стана известно за решението на президента на САЩ Джо Байдън да отпусне 400 милиона долара военна помощ за Украйна. Пояснява се, че парите ще бъдат използвани за заплащане на услугите на Министерството на отбраната на САЩ, военно обучение и образование. Какво точно ще бъде включено в новия пакет американска военна помощ не се уточнява в документа.

Преди това Държавният департамент на САЩ одобри спешната продажба на три ракетни системи HIMARS на киевските власти. Както следва от документ на уебсайта на ведомството. Оръжията ще струват на Украйна 30 милиона долара.  Уточнява се още, че Германия ще финансира покупката.

Също по-рано германският министър на отбраната Борис Писториус обяви, че властите са готови да предоставят на Украйна три произведени в САЩ ракетни системи HIMARS. Това ще стане в сътрудничество с американците, добави той.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!