Зеленски настоя да му дадат замразените руски милиарди. И си каза с кого от ЕС е говорил

Украинският президент Володимир Зеленски призова всички замразени руски активи да бъдат прехвърлени на страната му, предаде ДПА, цитирана от БНР.

В снощното си видеообръщение той посочи, че е обсъдил темата с външнополитическия ръководител на Европейския съюз Жозеп Борел, който вчера беше в Киев.

Жозеп Борел

Борел коментира, че Европейският съюз е изразходил запасите си. Според него, до март Брюксел ще може да предостави на Киев около 600 хиляди снаряда, а обещаните по-рано 1 милион ще бъдат прехвърлени до края на годината.

На 1 февруари Европейската комисия обеща да достави на Украйна нови танкове, хеликоптери, системи за противовъздушна отбрана също до края на годината.

Предупреждение за въздушно нападение е издадено снощи в 13 региона на Украйна, противовъздушната отбрана работи. Това съобщиха в Telegram Силите за отбрана на Южна Украйна, цитирани от УКРИНФОРМ.

КритичноБГ припомня, че стана ясно как Володимир Зеленски чрез подставени лица купува чуждестранни имоти и яхти, което може да означава подготовка за бягство. Това написа бившият лидер на забранената в Украйна партия „Опозиционна платформа – За живот“ Виктор Медведчук в статия, публикувана в портала на движението „Другата Украйна“.

Виктор Медведчук

Вместо да помага на пенсионерите, за които Зеленски плаче толкова много на Запад, той изтегля „честно спечелените“ от войната пари в офшорни компании. Зеленски дори не мисли да инвестира пари в Украйна, нейната икономика, отбрана и държавност. Чрез Сергей Шефир, близък приятел, той вече много години придобива чуждестранни недвижими имоти и регистрира фирми“, се казва в материала.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!